Annonser från BloggPartner

Lite om vår utrustning

Linn's Foton om Godmogon:
Vilken toppen blogg ni har, super duper fina tjejer ;]
Vilken kamera fotar ni med? Jag har en canon g11 men har kanske tänkt att köpa upp mig;) Har ni något tips?
KRAM ♥Matilda om Dagg:
Hej tjejer! Ni har verkligen en otroligt fin hemsida till erat företag samt er blogg. Men ville bara fråga vad ni använder för kamera/objektiv?
KramSvar: Först och främst, tack! Vi använder oss alltså av varsin Canon EOS 400D, som vi båda köpte år 2008. Det var inget vi kommit överrens om att vi båda skulle köpa just den kameran, utan det slumpade sig mest så att vi båda skulle köpa systemkamera och att vi båda valde just 400D. Jag tycker att det är en jättebra kamera, en perfekt nybörjarkamera. Den är enkel att förstå sig på och den har menyer som är lätta att förstå. Alla knappar sitter lättillgängligt och den är skön att hantera. Den är rätt tålig och hållbar och vi har aldrig haft några problem eller fel med våra kameror. Dock har den såklart några minus, och det största av alla är utan tvekan kitobjektivet (det objektiv som sitter på kameran när man köper den), men mer om det längre ner.

Lite allmänna kommentarer om kameran (taget från Fotosidan.se):

+ Enkel
+ Prisvärd
+ Lättanvänd
+ Bra bildkvalité
+ Batteritiden


- Kitobjektivet
- Liten i storleken (håller inte med om denna, men det beror ju såklart på hur stora händer man har, till en tjej är den perfekt i alla fall)
- Plastig
- Autofokus har svårt i mörkerKitobjektivet, 18-55 mm. Håller med varenda liten negativ kommentar jag hört om detta objektiv, det är... Inte bra helt enkelt. Sedan jag köpte andra objektiv har jag inte använt detta mycket. Bilderna blir ofta grumliga, dålig skärpa och det krävs mycket redigering för att få bra resultat. Helt klart ett av de sämre objektiven jag provat.


EF 50 mm f1.8. Älskar det här objektivet! Köpte det för några år sedan och det blir verkligen underbara bilder med det. 50 mm betyder att det har en fast brännvidd på 50 mm (man kan alltså inte zooma med detta objektiv) och har en bländare på 1.8 (vilket betyder att man kan få jättestort skärpedjup, alltså väldigt suddig bakgrund i bilderna). Bilderna blir ljusa, otroligt skarpa och är helt perfekt för porträttfotografering. Funkar även jättebra inomhus eftersom att det är så ljuskänsligt. Det här objektivet skulle jag verkligen rekommendera varmt till alla som vill köpa något annat objektiv än kitobjektivet.


Tamron AF 70-300 mm. Det här objektivet fick jag när jag slutade nian och har inte använt det så jättemycket, mer nu på senare tid faktiskt. Det här objektivet är alltså både ett teleobjektiv (man kan zooma in väldigt mycket och komma väldigt nära) och samtidigt ett macroobjektiv (att man kan komma nära när man fotar t. ex. blommor). Väldigt fiffigt! Det är ett jättebra objektiv men det är ju ganska stort och klumpigt vilket gör att man inte tar med det så ofta. Dock blir det väldigt fina och skarpa bilder med detta objektiv och jag börjar faktiskt gilla det mer och mer. 70 mm är perfekt för porträttfotografering och att kunna zooma in till 300 mm är rätt coolt! Ett väldigt bra objektiv i alla fall, som jag defenitivt ska se till att börja använda mer nu. Det enda minuset på det här är att det är jättesvårt att hålla stadigt om man fotar när det är lite mörkare, då är man tvungen att använda stativ. Men när det är ljust fungerar det alldeles utmärkt.


Och till Linn: Jag skulle lätt rekommendera en Canon EOS 400D om du vill byta upp dig från G11:an, eller egentligen skulle jag kunna rekommendera vilken som helst av Canon xxxD-serien. Har provat både 350D och 450D och de är ganska lika varandra, dock tror jag (om jag inte minns fel nu), att 450D faktiskt har ett mycket bättre kitobjektiv än 400D, plus att den har en större och finare skärm. Och skulle tippa på att 500D är ännu bättre och har hört att 550D ska vara riktigt, riktigt bra, i stil med t.ex. 7D. Men om man vill ha en enormt bra första systemkamera som man kan lära sig alla grunder med så är Canon EOS 400D det perfekta valet.


Nu blev det ett VÄLDIGT långt inlägg och kanske inte så roligt för er som inte är fotointresserade, haha! Men nu finns all info om vår utrustning uppe i alla fall, bara att fråga om det är något mer ni undrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0