Annonser från BloggPartner

Måndag

Idag har jag jobbat, jobbat och jobbat. Först på dagis och sen hos pappa. Nu är jag hemma och käkar och sen blir det jobb igen... Jaha, mycket mer hade inte jag att säga, haha. Hörs sen!

Från stranden

Skulle bara säga att jag har det bra i solen och saknar er alla där hemma!

Söndagkväll

Även den här dagen bestod av jobb för min del, sen har jag mest tagit det lugnt, käkat lax och kollat på Grey's. Nu ska jag dock gå och lägga mig, måndag imorn och en hel vecka till fylld med jobb väntar. Godnatt!

Lite om vår utrustning

Linn's Foton om Godmogon:
Vilken toppen blogg ni har, super duper fina tjejer ;]
Vilken kamera fotar ni med? Jag har en canon g11 men har kanske tänkt att köpa upp mig;) Har ni något tips?
KRAM ♥



Matilda om Dagg:
Hej tjejer! Ni har verkligen en otroligt fin hemsida till erat företag samt er blogg. Men ville bara fråga vad ni använder för kamera/objektiv?
Kram



Svar: Först och främst, tack! Vi använder oss alltså av varsin Canon EOS 400D, som vi båda köpte år 2008. Det var inget vi kommit överrens om att vi båda skulle köpa just den kameran, utan det slumpade sig mest så att vi båda skulle köpa systemkamera och att vi båda valde just 400D. Jag tycker att det är en jättebra kamera, en perfekt nybörjarkamera. Den är enkel att förstå sig på och den har menyer som är lätta att förstå. Alla knappar sitter lättillgängligt och den är skön att hantera. Den är rätt tålig och hållbar och vi har aldrig haft några problem eller fel med våra kameror. Dock har den såklart några minus, och det största av alla är utan tvekan kitobjektivet (det objektiv som sitter på kameran när man köper den), men mer om det längre ner.

Lite allmänna kommentarer om kameran (taget från Fotosidan.se):

+ Enkel
+ Prisvärd
+ Lättanvänd
+ Bra bildkvalité
+ Batteritiden


- Kitobjektivet
- Liten i storleken (håller inte med om denna, men det beror ju såklart på hur stora händer man har, till en tjej är den perfekt i alla fall)
- Plastig
- Autofokus har svårt i mörker



Kitobjektivet, 18-55 mm. Håller med varenda liten negativ kommentar jag hört om detta objektiv, det är... Inte bra helt enkelt. Sedan jag köpte andra objektiv har jag inte använt detta mycket. Bilderna blir ofta grumliga, dålig skärpa och det krävs mycket redigering för att få bra resultat. Helt klart ett av de sämre objektiven jag provat.


EF 50 mm f1.8. Älskar det här objektivet! Köpte det för några år sedan och det blir verkligen underbara bilder med det. 50 mm betyder att det har en fast brännvidd på 50 mm (man kan alltså inte zooma med detta objektiv) och har en bländare på 1.8 (vilket betyder att man kan få jättestort skärpedjup, alltså väldigt suddig bakgrund i bilderna). Bilderna blir ljusa, otroligt skarpa och är helt perfekt för porträttfotografering. Funkar även jättebra inomhus eftersom att det är så ljuskänsligt. Det här objektivet skulle jag verkligen rekommendera varmt till alla som vill köpa något annat objektiv än kitobjektivet.


Tamron AF 70-300 mm. Det här objektivet fick jag när jag slutade nian och har inte använt det så jättemycket, mer nu på senare tid faktiskt. Det här objektivet är alltså både ett teleobjektiv (man kan zooma in väldigt mycket och komma väldigt nära) och samtidigt ett macroobjektiv (att man kan komma nära när man fotar t. ex. blommor). Väldigt fiffigt! Det är ett jättebra objektiv men det är ju ganska stort och klumpigt vilket gör att man inte tar med det så ofta. Dock blir det väldigt fina och skarpa bilder med detta objektiv och jag börjar faktiskt gilla det mer och mer. 70 mm är perfekt för porträttfotografering och att kunna zooma in till 300 mm är rätt coolt! Ett väldigt bra objektiv i alla fall, som jag defenitivt ska se till att börja använda mer nu. Det enda minuset på det här är att det är jättesvårt att hålla stadigt om man fotar när det är lite mörkare, då är man tvungen att använda stativ. Men när det är ljust fungerar det alldeles utmärkt.


Och till Linn: Jag skulle lätt rekommendera en Canon EOS 400D om du vill byta upp dig från G11:an, eller egentligen skulle jag kunna rekommendera vilken som helst av Canon xxxD-serien. Har provat både 350D och 450D och de är ganska lika varandra, dock tror jag (om jag inte minns fel nu), att 450D faktiskt har ett mycket bättre kitobjektiv än 400D, plus att den har en större och finare skärm. Och skulle tippa på att 500D är ännu bättre och har hört att 550D ska vara riktigt, riktigt bra, i stil med t.ex. 7D. Men om man vill ha en enormt bra första systemkamera som man kan lära sig alla grunder med så är Canon EOS 400D det perfekta valet.


Nu blev det ett VÄLDIGT långt inlägg och kanske inte så roligt för er som inte är fotointresserade, haha! Men nu finns all info om vår utrustning uppe i alla fall, bara att fråga om det är något mer ni undrar.

Back to nature


Bild från tidigare i höstas

Har precis kommit hem från Sara, har myst med mina efterlängtade brudar ikväll! Riktigt skönt efter en lång jobbdag. Nu ska jag sova, blir ännu mer jobb imorgon. Ska även fixa ett inlägg angående våra kameror och objektiv, har redan börjat men det tar aslång tid att beskriva allt, haha. Hörs imorn, godanatt ♥

Lördag och jobb

Hej allihopa! Hinner bara uppdatera lite snabbt för ska iväg på jobb, höres ikväll. Ha en bra dag!
Emelie


Gårdagens mat, såååå gott!

111028


Godmogon

Här kommer ett tråkigt godmorgoninlägg. Varken dator eller mobil eller kamera vill samarbeta med mig idag... Hur som helst, idag är det fredag och det känns himla fint! Jobb nu sen heeeelg :-D

Godnatt


Äntligen hemma efter jobbet, sjukt skönt. Nu ska jag sova! Jobb imorn igen, sen blir det äntligen efterlängtat fredagsmys. Hörs imorn, godnatt.

Emelie

Autumn leaves


Igår kom jag och Rosanna fram till att hösten nog är den allra finaste årstiden vi har.

Torsdag


Godmorgon!

Hann inte uppdatera nåt igår, fick jobba hela eftermiddagen och kvällen. Men här kommer i alla fall några bilder från igår :-)

Just nu ligger väl Rosanna på en vit strand i Spanien och solar, lyxigt eller vad? Själv har man nyss vart hos tandläkarn och ska snart iväg och jobba igen. Skönt att det är fredag imorgon i alla fall!
Emelie

Svar från top model



Japp, så fick man reda på att man inte gick vidare till de 25 bästa. Men att ha kommit bland de 150 bästa av över 1500 sökande känns rätt okej ändå.

Hoppas att de hör av sig om något annat jobb, man vet ju aldrig!
rosanna

The reader

Har precis sett klart på filmen the reader och jag vill rekomendera den till alla er. Det är en otroligt stark film och jag bara älskade den första halvan när Hanna och Michel träffas och inleder en relation. Den andra halvan grät jag mig igenom.
Se den, den kommer att påverka dig på alla plan i ditt liv.

rosanna

Onsdag


Bilder tagna för ett par dagar sedan med mobilen

Hej på er!

Idag har jag och Rosanna som sagt varit och fotat lite till del 1 av ett väldigt roligt fotojobb. Det gick bra och ni ska få se lite bilder senare ikväll. Sa även hejdå till Rosanna eftersom att hon åker utomlands i en vecka och lämnar mig själv här hemma i kalla Sverige... Inte OK!

Nu ska jag iväg och jobba lite på annat håll, hörs ikväll! Emelie

21:15


Bakade lite muffins när jag kom hem från Eskilstuna. Gjorde sockerfria muffins med müsli i, de blev helt okej goda, men inte så snygga däremot, haha!

Imorgon ska jag och Rosanna fota lite inför ett kommande jobb. Slutresultatet får ni nog se först om några veckor, efter att vi är klara med allt. Spännande :-)

Emelie

You turned me into somebody loved

Nu ska jag åka till världens finaste pojkvän för kvällsmys.
rosanna

Dagg



Idag är det tisdag och jag har precis kommit hem från ett jobbmöte. Det gick bra så snart är jag både personlig assistent och timvikarie inom dagis och förskola! Så himla kul!

Nu ska jag i alla fall sätta mig i bilen och åka in till Eskilstuna. Ska gå lite ärenden och dessutom passa på att kolla lite på stan. Ha en fin dag / Emelie.

Jobb

Godmorgon!
Jobbpass på Kronans Droghandel från 9-17. Sedan direkt vidare till älsklingshästen Caramel.
rosanna

Lunch på latte


En liten bild från lunchen idag, som spenderades på caffe latte!

Förutom att käka med mina fina vänner har jag jobbat två timmar på morgonen och ska nu iväg för ytteligare två timmars jobb. Efter det tänker jag bara mysa ner mig i soffan och kolla på Grey's Anatomy tills Pontus kommer hem från jobbet. Är inne på säsong 2 nu, sjukt bra serie!

Hörs imorn! Emelie

Kronans Droghandel

Drar mig iväg på jobb från 18-22. Inventering och grejer är fint.
rosanna

Packar

Har precis satt igång och packat till årets utomlandsresa med familjen. Känns skönt att ta fram alla sommarkläder som man använde alldeles för lite i sommar...


Rosanna


Morgonpromenad

Tog mig ut på en promenad med världens finaste hund Donna och kameran i högsta hugg!

Mitt hjärta

Senare idag ska jag, Emelie och Sandra åka in till Köping och luncha på Caffelatte. Tjejsnack och god mat, det kan ju inte bli bättre!
Mer uppdatering kommer senare.
rosanna

Måndag morgon 8:20

Tänk att hösten kan vara så otroligt vacker. Var bara tvungen att stanna bilen och gå ut och fota när jag åkte hem från Zacharias i morse. Synd bara att jag inte hade systemkameran med mig så mobilen fick duga!

Dock gjorde sig solen inte riktigt rättvis på bilden. Man såg verkligen konturerna av den i verkligheten.
rosanna

Svar

Elin om Studioset!:
Åh, vad kul! Vad betalade ni för det och vad ingick? :)

Svar: Vi betalade 2.400 kronor för studiosetet och då ingick två slavblixtar, två paraplyn, en stor 5 i 1 reflexskärm, ett kamerastativ och en lampa. Har faktiskt ingen aning om detta är ett bra pris eller inte, men vi körde på magkänsla och vi är grymt nöjda.

Höst



Hej!

Tog några snabba bilder genom bilfönstret på vägen till Köping, haha! Himla mysig höst vi har haft i år i alla fall, riktigt lång och fin. Och väldigt skönt och fint väder idag, det gillas.

Idag är det söndag och det obiligatoriska söndagsmyset står på schemat. God mat, en bra film och mysigt sällskap. Hoppas ni får en fin kväll!
Emelie

Leker i studion


Vi har ju som sagt köpt ett studioset och idag tänkte jag var en bra dag för att testa det lite! Det är absolut inga proffsgrejer vi köpt utan mer ett nybörjarset med det allra nödvändigaste. Dock saknas det lite grejer, särskilt lampor och sen någon slags bakgrund. Måste köpas in! Hur som helst, det funkade fint och här ser ni ett smakprov på hur det blev. Vi ska försöka testa det ännu lite mer imorgon.

Nu ska jag hoppa i springkläderna och ta mig ut i det ruggiga höstvädret. Hörs senare! Emelie

Fredag


Himla skönt med helg nu hörrn i! Ikväll ska jag och Pontus beställa hem kinamat och kika på Idol. Temat i Idol ikväll är typ "världsstjärna", känns ju kanske inte som om att de nått upp till den nivån än... Eller jo, en - Amanda Fondell, hon är grym! Har ni någon favorit bland Idolerna? Annars tänkte jag mest önska er en trevlig helg och säga att vi hörs imorgon.

Ha det bra! Emelie

Nu är bloggen officiell

Hej allihopa!
Nu har vi gått ut med bloggen för allmänheten så vi ville bara säga hej till alla nya läsare och hoppas att ni kommer fortsätta att följa oss. Vi kommer att blogga om vår vardag men framförallt hur vi jobbar med att driva ett eget företag som fotografer. Kika gärna igenom arkivet för att se vad vi har gjort hittills!

Hoppas att ni kommer tycka att det här är lika kul som vi tycker!


Om ni vill kolla in vårt företags hemsida klicka här. Galleriet är inte helt fyllt men kommer såklart att uppdateras hela tiden.

Emelie och Rosanna


Fotograferat header till hemsidan och bloggen

Hej! Nu efter tre timmars arbete fylld av fotografering och redigering är vi äntligen helt klara med både bloggen och hemsidan. Vi är själva nöjda över slutresultatet, skriv gärna en kommentar om vad du tycker!

Vi har även skickat in registrering och betalning av företaget så nu väntar vi bara på en bekräftelse, sen är allt klart!

Nästa steg för oss blir att beställa hem visitkort och muggar med företagsnamnet på.
Mer uppdatering kommer!

bilden tagna med xperia x10 mini pro

And the sun will shine again

Äntligen lite sol efter allt regn. Tog en lång morgonpromenad med Donna för att ta lite bilder till vårt galleri på hemsidan. Bilderna kommer alltså upp där senare under dagen men här kommer ett litet smakprov!

Senare idag ska jag och Emelie även fota en bild på oss till hemsidan, kan behövas eftersom vi aldrig blir nöjda...sen kanske vi prövar nya studion, vi får se!
rosanna

Donna blev trött av att vara fotomodell hihi

Studioset!


Gissa vad vi hämtade ut idag? Jo, ett studioset! Så nu har vi nästan allt vi behöver för att fixa en studio! Fett.

Nåt annat vi gjort idag är att nästan fullt ut registrerat vårt företag som ett handelsbolag. Det var bra mycket krångligare än vi trodde, haha, tog några timmar tror jag. Men tillslut hittade vi rätt och det var nog inte alls så svårt egentligen.

Hur gör man då när man ska registrera ett handelsbolag? Jo, börja med att skaffa en e-legitimation från din bank. Vi tog bank-ID på fil. Därefter kan du logga in på verksamt.se, där kan du börja registrera ditt företag! Det är ganska mycket man ska fylla i och det tar sin lilla tid. Man avslutar med att signera (genom sitt bank-ID) och sen betalar man en avgift på 900 kronor.

Där har ni ungefär hur man gör, fråga gärna om ni undrar så ska vi försöka svara så gott vi kan :-)
Emelie

Äntligen blir jag av med min htc smart!

Elgiganten ringde precis och äntligen, äntligen, äntligen blir jag av med min htc smart!

I januari 2011 så köpte jag mig en rosa htc smart och jag var överlycklig, i tre dagar...Efter det började problemen komma, ringsignalen lät inte, konversationerna försvann och den tappade täckning hela tiden. Den har nu åkt in och ut på lagning minst fem gånger från januari till oktober. Jag förstår verkligen inte varför htc inte bara kunde inse att mobilen inte fungerade och gett mig pengarna tillbaka? Det enda de hat gjort är att uppdatera den varje gång och bett oss göra det. Men det blev lite svårt eftersom modellen gick ut i våras och då fanns inte uppdateringarna kvar som man kunde göra på internet. Smart. Htc står nämligen inte för fel i mjukvaran och det var preis det som var fel.

Men nu efter snart ett år så får jag byta upp mig till en ny mobil. Och om mobilen är dyrare än htc smart så får jag betala mellanskillnaden själv. Det känns så bra! Efter ha gått i snart ett år med tre olika gamla mobiler som inte alls har fungerat så ska jag äntligen få en ny! Kan ju direkt säga att jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att köpa en htc.


Säger bara hejdå htc smart och hej xperia ray!
rosanna


Onsdag, ledighet, städning och stallet

Ledig idag, skönt! Blev verkligen inspirerad av att se före och efterbilden på Emelies rum! Så jag tänkte också, tro det eller ej också ta tag i att städa på mitt rum. En riktig storstädning ska det bli. Före och efterbild kommer, men kanske om några dagar...haha. Jag kan vara ganska så seg när det gäller städning!

För övrig börjar solen leta sig fram och om vädret håller i sig ska jag nog ta tag i kameran och åka upp till stallet och fota Caramel och min syster.

Men nu har jag inte tid att sitta här! Dags att dra igång lite skön musik och börja..städa..
rosanna


Färdigstädat


Äntligen klar! Har städat i flera timmar nu, men är sjukt nöjd. Skönt att ha det gjort.

Nu ska jag bara ta det lugnt, käka mat och kolla på Grey's Anatomy. Låter som en skön kväll va? Imorgon blir det jobb på förmiddagen för min del, sen får vi se vad som händer. Ha det bra! Emelie.

Tisdag


Hej folks! Idag är jag ledig vilket är ganska skönt. På morgonen har jag bara tagit det lugnt - kollat på tv, suttit vid datorn och sådär. Men nu håller jag på och städar, och ingen vanlig städning här inte, nej en riktig storstädning! Rensa garderob, bokhyllor osv. Tråkigt men välbehövligt. Kommer en före och efterbild sen!

Ha en fin tisdag allihopa.

Emelie

Mötet igår



Möte på Hotel Scheele

Igår var vi som sagt på möte med Framtidsentreprenörerna, en fortsättning av Ung Entreprenör. Vi pratade mest lite allmänt och bestämde några punkter vi vill ta upp på kommande möten. De punkterna blev bland annat att gå igenom och att lära oss mer om affärsplan, marknadsfäring, ekonomi, skatt, fakturor, moms, budget och försäkringar. Ganska mycket att gå igenom! Men det ska bli kul att lära sig så man har koll på allt.


Något vi hann prata lite snabbt om är lön och prissättning... Det här tycker i alla fall jag är det svåraste! Som ni ser på tavlan så kom vi fram till att om man vill få ut en månadslön på 25.000 (ca 17.000 efter skatt) så måste man dra in ungefär 41.000 kronor i månaden. Sjukt va?

Nästa möte hålls i Källarn i Arboga den 6:e december, kom dit om ni är unga och driver företag! Man lär sig massor och får många bra tips och råd som är värdefulla på vägen.

Emelie

1019

Regn och rusk, sitter då fint att åka och jobba på Kronans Droghandel från 10-19. Lååång dag! Men vad gör det för ikväll väntas det desperate housewives, top model, outsiders och värsta pojkvänsakademin.

Uppdatering från gårdagens möte kommer av Emelie senare!

kram rosanna

But is it fast enough so we can fly away

Hej!
Har precis fixat mig och ska nu åka in till storstaden Köping för att möta upp Emelie. Vi ska ta en fika och sedan ska vi gå på mötet för framtidsentreprenörerna. Spännande!
För övrigt har vi fått reda på att fotograferingen med kungen och drottningen verkligen gav lön för mödan! Riktigt roligt att beställaren blev nöjd!
hörs senare / rosanna

Jobb söndag

Hej!
Nu har vi precis skickat iväg bilderna på Kungaparet till vår beställare, vi hoppas verkligen att han kommer bli nöjd med resultatet! Vi har även lagt upp några bilder på vår hemsida under porträttfoton så gå gärna in där och ta er en titt!

Imorgon så ska vi på det första mötet med framtidsentreprenörerna som är en fortsättning på ung entreprenör som vi var med i under sommaren. Det ska bli spännande och se vilka som har valt att driva sina företag vidare och vi hoppas att vi kommer att kunna få inspiration av varandra! Vi kommer att uppdatera under dagen imorgon om hur det har gått!


Fotat kungen och drottningen idag

Idag har vi som sagt utfört vårt allra första jobb i det här företaget, och det var inte vilket jobb som helst... Vi fick nämligen i uppdrag att fotografera kungen och drottningen när de var på besök på ABB Industrigymnasium i Västerås. Riktigt coolt!

Vår dag började tidigt med att vi drog till Köpings Bilmuseum för att passa på att plåta lite även där eftersom att det var kungaparets första stopp. Efter cirka en timmes väntetid kom dom fram, men sen gick allting väldigt snabbt och de klev i princip bara ut ur bilen och in på museet. När vi var klara i Köping satte vi oss i bilen och körde till Västerås. Väl framme fick vi en liten rundtur av Gunnar som berättade vilka platser de skulle befinna sig på, hur de skulle stå osv. så vi visste allting tills det blev dags.

Efter lite väntetid även där så dök de upp och sen gick kamerorna för fullt i ungefär en timme. Under den timmen pratade både lärare och elever om Västerås, om skolan och sen delades det även ut ett bidrag till Childhood som togs emot av drottningen. Det var en riktigt rolig och spännande dag och ett väldigt speciellt första uppdrag! Dessutom var det sjukt kul att få se kungen och drottningen på så nära håll, något man sent kommer att glömma.

Alla bilder från dagen kommer senare, vi har ca 400 bilder att gå igenom, rensa och redigera, men här kommer i alla fall en:

Emelie

Top Model Sverige

Måste bara skriva av mig lite...Förra veckan så sökte jag till top model Sverige och redan samma dag mejlade de tillbaka att de ville träffa mig. Så igår åkte jag och Emelie upp till Stockholm för att jag skulle träffa Frida som var castingansvarig. De ställde en massa frågor och tog bilder. Jag fick även reda på att över 1500 hade sökt och de hade valt ut 150 stycken som de ville träffa. Jag är alltså en av de 150 utvlada tjejerna och det känns helt sjukt. Dock är det bara 25 stycken som går vidare till nästa moment så just nu sitter jag bara och väntar på att telefonen ska ringa, jag hoppas verkligen att jag går vidare, men chansen är liten som sagt...

kram Rosanna

Första jobbet inbokat imorgon


Imorgon har jag och Rosanna vårt första "jobb" inbokat. Det är hemligt än så länge så kan tyvärr inte avslöja vad det är. Men det ska bli riktigt, riktigt kul! Bilder kommer sen.

Idag har jag varit ledig och därför har jag passat på att jobba med företaget. Så nu har vi några fler exempelbilder i vårt galleri, och designen både här på bloggen och på hemsidan är nästan i tipp topp! Känns bra att ha fått lite gjort.


Har fotat lite bilder som kommer in under kategorin "Mat" idag.

Vad som står näst på tur att göra är att göra en budget vilket vi ska sätta igång med nu i veckan. Att göra en budget är bland det svåraste vi har att göra och det kommer nog ta lång, lång tid... Men det kommer det att vara värt!

Kommer säkert mer uppdatering imorgon kväll när vi kommit hem från vårt lilla jobb. Hörs då!



RSS 2.0