Annonser från BloggPartner

Sista november

Hej!
Gårdagens jobb blev som sagt lyckat.Och jag ska snart bege mig av till Emelie för att redigera bilderna och skicka dem till beställaren. På vägen passar jag på att dela ut julerbjudandet!

Mer uppdatering kommer
Rosanna

Jobb för Sparbanken


Har precis kommit hem från ett möte på Sparbanken i Köping där jag och Rosanna fick i uppdrag att fotografera under kvällen samt att lyssna på hur politiker och näringslivet i Västra Mälardalen vill jobba för att skapa "hållbar tillväxt" här i KAK. Det delades även ut ett pris till månadens förebild, som den här månaden blev Peo som står bakom bil och teknikmuseet här i Köping (på bild 1 tillsammans med Håkan Sterner och på bild 2 tillsammans med Mikeal Boman från Sparbanken).

Allting gick bra och det var faktiskt ganska intressant att höra hur politikerna och näringslivet tänker, vad de väljer att lägga pengar på, vad de vill utveckla mer osv. Anledningen att vi blev inbjudna var för att de ville ha med några stycken från en annan generation för att få lite annat perspektiv och andra synvinklar. Det tycker i alla fall jag var ett jättebra intiativ från deras sida, jag tror det är jättebra att få in åsikter från alla olika åldersgrupper i just såna här frågor.



En annan kul grej var att vi förhoppningsvis fick ett till jobb, för ett företag här i Köping! Känns skitkul att det har blivit så att vi fått göra jobb för t.ex. ABB Industrigymnasium, Handelsbanken, Sparbanken och så nu eventuellt det här som vi pratade om ikväll. Bara stora företag haha! Jätteroligt.

Nu ska jag slå på ett avsnitt Grey's Anatomy och mysa ner mig i soffan, har en fet sovmorgon imorgon så ska verkligen njuta.
Emelie


Glöm inte!


Inte kommit på vad du ska ge bort i julklapp?

Varför inte ge bort ett fint porträtt till t.e.x. mamma på alla barn, djur eller vad nu din familj består av!
Eller varför inte ge bort en porträttfotografering till någon? Det är både en givande upplevelse och som resultat får man ju en bild som finns kvar livet ut.

Hör av er vid intresse eller frågor!

Från Globen

Här kommer lite bilder som jag tog under kvällen. Älskar verkligen Stockholm international horse show. Det är sån otroligt stämmning, nästan magiskt.




De två sista bilderna är på Lorenzo och hans hästar. Han kontrollerar alla sina hästar med bara rörelser och rösten. Helt otroligt.

Dock var det lite svårt att få till bra bilder med tanke på att vi satt nästan högst upp på B läktaren och jag endast hade standardobjektivet. Showen var i alla fall jätte bra, precis som sällskapet - längtar redan till nästa år!
Rosanna

Dagen i Eskilstuna


Så här såg man ut i dag då. Jacka från only, pälskrage från h&m, top från h&m och jeans från rut mf.


Sara och Emelie
Mitt i all shopping och julklappsköp så lunchade vi på Hurtigs. Både gott och mysigt.

Tror alla var riktigt nöjda med dagen och själv har jag hunnit med och köpa julklappar till pojkvännen, lillebror, lillasyster och Caroline. Riktigt nöjd - älskar att köpa julklappar! Plus att jag även fick med mig hem två stickade tröjor, två par trosor och två par örhängen till mig själv!

Nu ska jag ta och sova, imorgon kväll väntas det jobb för mig och Emelie!
/Rosanna

28 november


Egoboost - Presentkort på IKEA - Vita frottéhanddukar - en Wakeuplight - Ljusstakar från IKEA - I Love... Mango & Papaya Body Butter - Aussie Hårinpackning - doftljus.

Mindre än en månad kvar till jul och detta är lite av vad jag önskar mig i julklapp haha! Tycker det är skitsvårt att både önska sig och att köpa. Men köpa julklappar, det är precis vad jag och mina brudar ska åka till Eskilstuna och göra nu! Ha en bra dag ♥

Emelie

Söndag


Hej allihopa!

Just nu sitter jag hemma och har precis ätit lunch. Har jobbat i några timmar och ska snart tillbaka. Såhär ser jag ut idag i alla fall! Jeansen är från Gina Tricot, linnet (det är stickat om det ej syns) är från H&M och skorna från Din Sko.

Emelie

Stockholm international horse show


Om en timme åker vi! Kommer bli en kväll fylld med hästar, shopping, tjejsnack och ännu mer hästar - bäst.
Bilder från kvällen kommer upp imorgon - denna är tagen från google.

Rosanna


Från julbordet


Så här såg jag ut igår, både på dopet och julbordet. Blusen kommer från vila och jeansen lika så.

Julbordet var på Kungsörs torp. Hade aldrig ätit där förut men det var så sjukt gott! Rekommenderar verkligen er att gå dit!

Rosanna

Marängswiss och lördagsmys



Sitter för tillfället hemma hos Sara och myser. Äter marängswiss och kollar på Freaky Friday. Galet bra lördagskväll!
Emelie

Dop, julbord

Har precis varit på dop i Köping och nu ska jag åka vidare på julbord med apoteket på Kungsörs torp.
Kommer verkligen bli så gott - ska äta julskinka tills jag svimmar!

Rosanna

Mitt julrum




Nu är jag äntligen färdig. Har städat, rensat och julfixat! Är så nöjd med mig själv, hihi. Det tog bara typ sex timmar...Men nu är det färdigt och hur mysigt som helst!

Förtjänar lite fredagsmys med mamma, pappa och mina jordnötsringar.
Hoppas ni har en fin fredagskväll!
Kram Rosanna


Fredag


HEJ på er!

Idag har jag jobbat litegrann, sen myst lite och varit ute på promenad med hundarna. Borde kanske ha den där sköna "äntligen-helg-känsan", men ska ju jobba både lördag och söndag och även nästa helg... Aja. Nu ska jag fixa mig lite sen blir det middag på Gillet med Pontus familj. Ska bli mysigt! Ha en fin fredag allihopa.

Emelie

Friday im in love

Igår hade vi besöksrekord på bloggen! - Tack alla som går in och läser och följer oss.

Har precis lämnat Zache vid bussen. Och idag ska jag spendera dagen genom att - ringa till Tele2, gå till banken, dela ut julerbjudande, rensa på rummet, ha kvällsfodring i stallet och sedan avsluta kvällen med Idolmys.

Hörs senare
Rosanna


Yellow diamonds in the light and we're standing side by side





As your shadow crosses mine
What it takes to come alive

Så här ser jag ut idag. Har på mig mössa från H&M, halsband och skjorta från KappAhl, jeans från Rut mf och skor från Din sko. För övrigt har jag tillbringat dagen i stallet och jag och Emelie har fått ett till jobb! Jätte roligt att det rullar på nu. Snart kommer Zache, vi ska ha myskväll i dag i stället, eftersom vi inte kommer att träffas på hela helgen.

Hoppas allt är bra med er läsare, vi hörs snart!
Rosanna

+


Hemma efter en lång jobbdag, men har haft sjukt kul idag på jobbet så det gick väldigt fort :-)

Nu sitter jag här och inväntar Rosanna, vi tänkte få lite jobb gjort så här på onsdagskvällen. Ha det bra allihop!
Emelie

14:52

Denna dag har jag tillbringat med Carro. Alltid lika mysigt :-) Nu ska jag kila iväg till stallet och fixa lite och sen åker jag vidare till Köping för att jobba med Emelie! Roligt.

Hörs senare
Rosanna


Simning

Go kväll!
Kom precis hem från badhuset, har varit och simmat med Sandra och Sara för andra gången. Kanon mysigt. Det blir verkligen två flugor i en smäll, träning och tjejsnack - kan inte bli så mycket bättre! På torsdag ska vi dit igen och då ska vi även köpa oss ett simkort på 10 gånger.

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat och sedan kan jag med gott samvete grypa ned i soffan och se top model och desperate housewives!
Rosanna


22 november


Idag passade även jag och Rosanna på att ta lite självporträtt på oss själva, hur kul som helst, så här kommer några bilder. Hörs senare, puss!

Fotograferat handelsbanken


Imorse var vi på Handelsbanken för att fotografera personalen och det gick jättebra! Vi har precis redigerat klart alla bilder och de kommer att komma upp på vår hemsida snart. Bilderna ovan tog vi för någon måndad sedan och även de kommer att användas på Handelsbankens hemsida sen. Vi hoppas att våra kunder kommer bli nöjda och vi uppdaterar senare om vad de tyckte om resultatet!

Emelie & Rosanna

Måndag kväll

Rätt ohändelserik dag. Vaknade upp med Zahe, åkte hem, badade hunden, såg på Twilight med lillasyster, tog hand om hästen och tillslut hamnade jag framför tv:n och Ensam mamma söker. Ohändelserikt men helt okej mysigt!

Imorgon gäller det för mig och Emelie! Vi ska och fotografera personalen på Handelsbanken här i Kungsör. De ska sedan använda bilderna till deras hemsida. Det ska bli roligt och väldigt spännande. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra för oss! Någon liten bild kommer säkert dyka upp här på bloggen senare!

För övrigt så har Emelie inget internet och datorn som jag sitter vid har virus. Kul. Så har tagit en backup på alla mina bilder och viktiga saker idag. Hittade bland annat denna bild som jag fotograferade under tiden på medieprogrammet. Temat till bilden var "skriv för ditt liv" och tyckte såklart att 30 seconds to mars låt 100 suns passade in perfekt. (Lillasyster Jennelie fick ställa upp som modell)

Hoppas ni har en fortsatt bra måndag kväll så hörs vi imorgon.
Rosanna

Klicka på bilden för att höra låten 100 suns med 30 second to mars.

Ny vecka, nya möjligheter


Godmorgon! Börjar veckan med en lång, skön och mysig sovmorgon. Idag ska jag jobba på ett nytt ställe som personlig assistent vilket ska bli spännande. Kommer säkert att gå bra :-)

Nu ska jag laga nåt gott till lunch innan jag måste kila iväg. Ha en kanonbra måndag allihopa.
Emelie

2 till

Har precis kommit hem från jobbet och hunnit fixa mig. Ska vidare till Köping och Zache, vi ska ha myskväll och se på vem kan slå Filip och Fredrik och the walking dead.

Slänger upp två till bilder från igår kväll. Riktigt gott och mysigt var det!
Rosanna


Tips


Tänkte börja denna söndag med ett litet tips! Miracle Nails är ett stärkande nagellack som fungerar väldigt bra mot naglar som skivar sig eller går av. Jag provade det här nagellacket första gången för något år sedan och var jättenöjd, men när flaskan tog slut så orkade jag inte köpa en ny och mina naglar började gå av igen.. Men nu har jag äntligen köpt en ny flaska och det är jag glad för. Man märker verkligen skillnad direkt och naglarna blir superstarka. Finns för en hundralapp på Kicks!

Emelie

Söndag

Ville bara säga att jag har världens finaste vänner.

Nu ska jag åka och jobba på Kronans, hoppas dagen går fort och vi slipper datastrul! Imorgon ska nog jag och Emelie jobba med företaget, fotografera och dela ut julerbjudande. Och på tisdag har vi ett jobb inbokat med Handelsbanken i Kungsör. Mycket roligt!
Rosanna

Ming


Kom precis hem från Ming Palace, sjukt mätt haha! Deras mat är verkligen brutalt god. Väldigt trevlig kväll hur som helst, nu ska jag kika på Titanic som en bra avslutning på denna lördag. Puss!

Bakar lussebullar


Har varit utan internet i flera dagar nu, så har tyvärr inte kunnat uppdatera, men nu så!

Sitter för tillfället hemma hos mamma och pappa och väntar på att lussebullarna som står i ugnen, och snart blir det även pepparkaksbak. Hur sjukt är det inte att det är första advent om en vecka? Det kändes som om det var nyss vi tog studenten och det var sommar och 30 plus ute. Nu är det snart vinter och jul!


Ikväll ska vi åka in till Ming Palace i Eskilstuna med fina vänner för att käka lite kinamat, ska bli sjukt gott och mysigt. Ha en bra lördag allihop!

Emelie

Nu är företaget färdigregistrerat

Äntligen, som vi har väntat! Men idag så dök lappen upp i brevlådan om att allt är godkännt. Så himla skönt.
Kan inte fatta att jag och Emelie faktiskt driver ett företag tillsammans. Helt sjukt faktiskt. Men helt sjukt bra är det!

Rosanna

Open up your heart and your mind to me

Har precis sett klart på näst sista avsnittet av bonde söker fru. Älskar verkligen den serien, så himla mysig.
Nu ska jag kolla runt på lite olika högskolor i Sverige för snart är det ju faktiskt dags att söka. Om man nu väljer att göra det.

Slänger upp två bilder som jag tog i våras, dock har jag ännu inte bestämt mig och den i färg är finast eller sen i svart vitt.


Rosanna


Godmorgon

Sitter och letar jobb på arbetsförmedlingen. Måste säga att jag inte hittar någinting som passar. Jag hittade ett arbete jag ville söka men såg sedan att man var tvungen att kunna flytande arabiska. Kul.

Idag kommer det alltså inte hända så mycket för min del. Ska fortsätta dela ut julerbjudandet och hoppas att någon kommer att nappa!
Rosanna

Mot Strängnäs


Sitter vid gamla datorn så här kommer en gammal bild, från 2009

Nu ska jag ta och åka upp till min syster i Strängnäs för att spendera kvällen där. Ska bli mysigt! Hon går gymnasiet där så vi ses inte så ofta längre. Hoppas ni får en fin fortsättning på dagen.
Emelie

Delar ut julerbjudandet


Bli inte överraskad om ett sånt här reklamblad dimper ner i brevlådan idag!

Nu ska jag fara till stallet och ut och rida med Sara, mys.
Rosanna

161111


While we froze down below



Var uppe redan klockan åtta och gick morgonpromenad med Donna. Det var verkligen en otroligt vacker morgon med all frost så kunde inte låta bli att ta med kameran.

Nu ska jag dricka lite varm choklad - finns inget bättre på vintern. Och sen ska jag ta tag i mitt liv och börja tvätta...
Hörs senare
Rosanna

I'll take you out tonight


Såg just det här ursnygga linnet som Isabelle hade laggt upp på sin blogg. Linnet är gjort av KanDee. Tyckte det var riktigt snyggt. Och det finns ännu mer snygga linnen och så vidare på hennes hemsidan. Funderar starkt på att beställa något!

Men nu är det dags att gå till sängs, imorgon ska jag dela ut vårt julerbjudande, rida ut med Sara och sedan åka och sova hos Zacharias. Kommer bli en fin dag.
Godnatt
Rosanna

Tummen upp för simning


Hallå!
Har precis kommit hem från badhuset. Fick sällskap av Sandra, Sanna och även Sara. Riktigt mysigt var det men även jobbigt. Hade glömt att det var så pass jobbigt att simma! På torsdag ska vi dit igen och pröva på och om vi fortfarande gillar det blir det att köpa ett 10-gångers kort. Det kostar ca 250 kronor. Känns som att simning är ett bra träningsalternativ för de som inte vill pressa på gymmet. Plus att när du simmar tränar du hela kroppen samtidigt!

Så nu kan jag med gott samvete krypa ned i soffan och se på Top Model och Desperate Housewives. Puss.
Rosanna

Träna?

Mellan klockan 18.00 - 20.00 kommer jag göra någonting som jag inte har gjort på väldigt, väldigt länge. Jag ska och simma. Jag och Sandra kom på att simning också är träning plus att det är mysigt och man får basta efteråt! Ska bli spännande och se om det är någonting man kan tänkas fortsätta med!

Rosanna


Om dagen


Hittade en sida med en massa citat, thinkexist.com, älskar citat och blir så sugen på att tatuera mig igen haha!

I alla fall, idag var vi som sagt på ett möte hos Gunnar på ABB Industrigymnasium. Idag pratade vi bara lite om vad vi ska göra/tänka på i framtiden, och just nu känns allt himla bra. Känns som vi börjar få koll på allt och dessutom har vi flera jobb på gång nu, skitkul! :-)

Efter mötet drog vi till Erikslund för lite shopping, men det enda vi köpte var varsin ny skyddsplast till våra mobiler, haha! Vad hände där... Dock hittade jag nya svarta jeans, fast de fanns inte inne i min storlek så de skulle lägga undan ett par så fort de kommer in, asbra.

Nu sitter jag här och äter nudlar. Det får bli en riktig latardag idag innan allvaret drar igång igen imorgon. Ska slå på en film nu, The Switch med Jennifer Aniston. Mys. Ha en riktigt bra onsdag nu!

151111


Fler bilder från när vi fotade kungaparet


Tänkte lägga upp lite fler bilder från när vi fotade kungen och drottningen i mitten av oktober. Det var en skitkul och rätt speciell dag! Klicka här och här om ni vill läsa fler inlägg från dagen.

Det allra roligaste var när allting var slut och kungen och drottningen skulle gå ut. Då sprang jag före för att kunna fota medan de gick. Precis när de passerade mig sänkte jag kameran och då såg drottning Silvia mig rätt in i ögonen och sa "Hej!". Fett coolt haha!

Hoppas ni har en bra dag
Emelie

Tips från Kronans Droghandel

Har nu läst på på flera olika bloggar att Ricinolja är det nya för håret! Ricinolja ska tydligen ge en friskare hårbotten och göra så att håret blir tjockare men framförallt växer mycket fortare! Jag har alltid haft väldigt tunt och skört hår som verkligen inte växer mer än vad det behöver. Haha. Så jag har i hela mitt liv prövat olika hårinpackningar, oljor och tabletter för att håret ska bli starkare och växa bättre. Och jag måste säga att ingenting av allt jag har prövat har funkat speciellt bra...Så nu hoppas jag verkligen på en mirakelkur och jag kommer att uppdatera er om resultatet!

Egentligen används oljan som laxeringsmedel och den går att köpa på apotek och i vissa hälsokostbutiker. På apoteket står dock inte oljan ute i butiken utan ligger oftast undanstoppad i en låda. Så då får man be personalen att ta fram den. Kan kännas lite pinsamt att fråga efter ett laxeringsmedel. (tur jag har som jobbar på ett apotek och kan plocka fram den själv.)

Man ska smörja in oljan i hårbotten och i hårtopparna och dedan låta värka i ca 30 min. Men om man vill kan man även ha i den när man sover! Sedan för att skölja ur den är det bara att duscha som vanligt.

Medans jag ändå skulle handla passade jag på att köpa ACO:s nya bodylotion med doften av äpple och vanilj. Sortimentet är begränsat och den finns bara över jul och luktar verkligen juligt underbart! - Ett hett tips även där!

Nu är det bara att testa oljan, smörja in sig i den härliga bodylotionen och ladda inför imorgon. Möte i Västerås och jobb med företaget ER fotograf hela dagen!
Rosanna


Musik


Klicka på bilden för att komma till en skön spotifylista med en massa härliga SVENSKA låtar! Förgyller min kväll. Nu blir det ensam mamma söker!

Emelie

14 november


Äntligen hemma efter en lång dags jobb, skönt! Har nyss lagat pannkakor och gjort smoothie och nu sitter jag här och myser. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, underbart.

Idag efter jobbet var jag och hämtade ut allergitabletter från apoteket. Har nämligen varit sjuk så himla mycket de senaste åren och nu på senaste tiden har det bara blivit värre och värre, är typ sjuk varannan vecka och det är så himla drygt! Det tar så sjukt mycket på energin att ständigt gå runt med halsont, huvudvärk och snuva. Plus att jag i princip aldrig kan träna ordentligt eftersom att jag alltid blir dålig efteråt. Hur som helst, sjuksköterskan jag pratade på telefon för ett par dagar sedan ville inte ge mig någon läkartid utan rekommenderade mig att prova allergitabletter. Allergi mot vadå? frågade jag såklart då, då jag inte förstår hur hon kan få förkylning till allergi. Mot pollen, får jag till svar då. Pollen? Det är ju liksom höst nu... Jag frågade hur hon kunde tro att jag var allergisk mot pollen då jag har varit sjuk året om och dessutom finns det väl inget pollen i luften nu? Fick då till svar att det visst kan finnas pollen i luften eftersom att vi har så milda vintrar.

Milda vintrar? Nejmen vi har ju bara haft 30 minusgrader de två senaste vintrarna....

Hur som helst ska jag ge allergitabletterna en chans och tänkte samtidigt passa på att faktiskt ta tag i mitt liv och försöka leva lite mer hälsosamt under den här månaden som jag ska käka tabletterna. Ska bland annat börja äta mycket mer frukt och annat nyttigt, sova ordentligt, sluta stressa upp mig över saker och dessutom sluta skjuta upp på allt hela tiden. Jag tror det kan påverka immunförsvaret en hel del så nu blir det upp till bevis!

Hehe jaja, nu ska jag i alla fall mysa ner mig i soffan och kika på TV. PUSS!
Emelie

Innan


Har precis kommit hem från Köping och ska snart åka vidare till Eskilstuna och apoteket. Lång jobbdag men tror trots allt att det kan bli mysigt med tanke på att julskyltningen är på gång! Längtar verkligen så otroligt mycket efter julen, snö, pepparkakor julklappsköp och så vidare.

Nåja, vi hörs senare
Rosanna


Världens goaste frukost

Yoggi dröm, hur god är den inte? Mmmm. Sitter och käkar frulle nu och ska alldeles strax bege mig mot jobbet. Vill verkligen verkligen inte... Vill sooova!

Hjärtat slår, det slår skiten ur mig

Hej!
Hade en riktigt trevlig kväll igår och det vill jag tacka mina fina och galna vänner för - bäst.

Nu har jag precis fräshat till mig och ska snart bege mig av till Köping och Zacharias.
Måndagen bjuder på jobb på Kronans Droghandel från 10-19 för min del. Och på tisdag ska jag och Emelie åka på möte i Västerås angående företaget. Hoppas verkligen att mötet kommer att ge något!
Hoppas ni får en trevlig söndagskväll alla fina läsare
rosanna

Mot Eskilstuna

Blev inte mycket bloggande igår...spenderade hela dagen och kvällen med bästa Zacharias. Pizza och Idolmys är fint!

Nu kommer Sandra snart och hämtar upp mig. Vi ska till Eskilstuna och köpa en outfit till Sandra för ikväll!
Hörs senare
rosanna

Mer jobb

Drar mig iväg till Kronans Droghandel i Eskilstuna. Inventering står på schemat. Fina fisken!
rosanna

111110



Så, nu har vi varit ute och delat ut en hel del reklamblad, så nu är det bara att hoppas på att någon nappar på erbjudandet. Nu har solen gått ner och det är becksvart ute. Kallt är det också. Är det någon mer än jag och Rosanna som längtar tills snön kommer?! Det är himla mysigt med snö.

Aja, nu ska jag väl snart käka lite kvällsmat och sen får vi se vad resten av kvällen bjuder på.
Emelie

Fotograferat mat till hemsidan


Sitter just nu och käkar chokladbollar, passade på att fota lite så nu ligger bilden även uppe på hemsidan. Det bästa med att fota mat är att man får äta den efteråt! ;-)

Julerbjudande



Nu är reklambladet klart och så här blev det!
Vi tycker att årets julklapp är ett porträttfoto, vad tycker ni?
Kontakta oss om du är intresserad :-)

Jobb

Just nu sitter vi hemma hos Emelie och jobbar, hihi. Vi håller på att registrera klart företaget och svarar på mejl. Vi håller även på att göra ett julerbjudande. Reklambladet lägger vi upp senare. :-)

Nattbilder

Det är inte ofta man tar fram kameran när det är becksvart ute men igår gjorde jag i alla fall det:


Igårkväll när jag gick hem från jobbet


Månen

Nu måste jag kila till bussen hem till Kungsör. Jobb heeeela dagen. Blir bättre uppdatering imorgon för då ska vi jobba med företaget, så då kan vi nog passa på att fota och blogga lite också. Hörs då :-)

Emelie

Novembermorgon i stallet

Det finns inget bättre än en tidig morgon i stallet. Så tänkte nu visa er lite hur mitt hjärta och mitt andra hem ser ut.

I en av uteboxarna på Kungsörs Ridklubb har jag och min lillasyster tillsammans hästen Caramel.

Caramel ute i hagen. Solen hade knappt gått upp än.

Straxt efter bilden togs hoppade det en rådjurs familj genom hagen.

Sadelkammaren.

Blev bara ett snabbt besök på mogonen för att mocka, fixa foder och nytt vatten. Lillasyster får åka upp efter skolan och rida sen. För nu ska jag om bara en halvtimme bege mig av till KappAhl på Erikslund för fem timmars jobb. Hörs senare!
rosanna

7 november


Att cykla och fota samtidigt är inte det lättaste, haha.. Idag har jag inte gjort så mycket, klev upp tidigt imorse för ett par timmars jobb och sedan har jag handlat, städat, lagat mat osv. och nu ska jag snart dra till jobbet igen.

En annan kul sak som jag kan berätta är att vi har lite fotojobb på gång som jag hoppas blir så snart som möjligt. Spännande! Men nu ska jag kila iväg, ha en bra dag :-)

Emelie

Godnatt

Nu ska jag krypa ner i sängen med denna bok, har velat läsa den länge! Ska bli spännande att se ifall den är så bra som alla säger. Godnatt på er :-)

Bilder från helgen



Vi kom upp till Uppsala rätt sent så vi beställde kinamat, tände ljus och kollade på en skräckfilm. Case 39 hette den, och den var rätt äcklig så den kan vi rekommendera!


På söndagen drog vi in till stan, träffade Jossan och gick runt lite där. Uppsala är en väldigt fin stad :)



Lunchade på Storken, väldigt gott!


Här var klockan fyra på eftermiddagen, sjukt mörkt ju. Då stängde i alla fall affärerna och vi drog hem till Frida igen.


Och där lagade vi pizza. Sjukt gott med egenlagad pizza! Sen kollade vi på EMA och åt massa gott.

Och idag sov vi rätt länge, käkade frulle och sen drog vi och kollade lite på Fridas skola. Sen var det dags för mig och Rosanna att åka hem igen. Har i alla fall haft en sjukt bra helg i fina Uppsala med väldigt fina vänner :-)

Emelie

Hemma i Kungsör igen

Då har vi precis kommit hem från en lång skön helg i Uppsala. Helt perfekt har det varit, god mat, massa prat, godis och de bästa tjejerna i världen. Kommer att göras om väldigt snart igen! Emelie lägger nog upp lite bilder senare! :)

Nu ska jag själv hoppa in i duschen och fräsha till mig lite och sen bär det av till Köping och världens finaste Zache.
rosanna

Tillbaka i lägenheten

Nu är vi tillbaka i lägenheten efter en dag på stan med shopping och lunch på Storken. Riktigt mysigt med tanke på att Jossan gjorde oss sällskap! Nu ska vi fika lite mer och senare blir det pizzabak. Mer bilder kommer!
Ha det bra söta läsare :)

Frukost

Dags för frulle sen ska ska vi bege oss in mot stan. Höres sen!

Just nu

Ben and Jerry, skräckfilm och tända ljus. Bra mysigt :-)

5 november


Hej! Har precis packat reseväskan för snart bär det av till Uppsala! Jag, Rosanna och Frida ska nämligen åka upp till Fridas lägenhet i Uppsala och spendera resten av helgen där. Ska bli så mysigt! Det ska bli kul att äntligen få se hur hon har det där uppe. Vi ska ta en riktig myshelg, äta god mat och gå på stan och så. Kan nog komma någon uppdatering under helgen, annars kommer det massa bilder när vi kommer hem :-)

Emelie

Äntligen


Mmm, äntligen fredag! Äntligen helg! Nu ska jag och familjen hem till mormor och Roland och äta gomat, ska bli mysigt för det var längesen vi träffades. Trevlig helg!

Emelie

Borta bra men hemma bäst!

Hej alla!
Känns skönt att vara tillbaka nu efter en vecka i solen. Lite bilder dyker upp senare. Hoppas att ni alla har haft det bra här hemma!
rosanna

3 november


Hej! Hade tänkt lägga upp lite bilder från gårdagen men har glömt kameran hos Sara... Typiskt! Har precis kommit hem från dagiset där jag jobbade idag, har verkligen haft en jättebra dag. Hur kul som helst. Men nu är jag lagom trött... Ska i alla fall ner till pappa och jobba lite till, sen hem till Köping och mysa :-)

Och idag kommer Rosanna hem, har saknat henne!

Onsdagsmys


Nu åker jag iväg och hämtar upp mina bruttor sen bär det av hem till Sara för lite onsdagsmyyyyyys, underbart!

Tips: Skillnaden mellan RAW och JPEG

Här kommer ett tips till alla er som är fotointresserade! Tänkte att jag skulle berätta lite om skillnaden mellan RAW och JPEG och varför det är så bra att fota i RAW. Det här är lite klurigt så ska försöka förklara på ett bra sätt.

RAW är alltså ett format på bilden precis som JPEG, PNG, PSD, BMP osv. De flesta som sysslar med foto tipsar om att man alltid ska fota i RAW och jag kan inte annat än att hålla med. Förut fotade jag alltid i JPEG men efter att faktiskt ha provat RAW ordentligt kan jag konstatera att det är otroligt mycket bättre.

För att ställa om inställningarna så att du fotar i RAW-format går du in i Menu> Kvaliltet> RAW+L. Då kommer kameran att lagra två kopior av samma bild, du kommer alltså att få en bild i RAW-format och en bild i JPEG-format.

Vad är då RAW? RAW betyder "rå" och syftar på att bilden är mer obearbetad än t. ex. JPEG. När du tar en bild i formatet JPEG bearbetar nämligen kameran bilden, direkt i kameran. Bilden du får som slutresultat är helt enkelt redan lite bearbetad, av kameran själv!

Om du istället fotar i RAW gör inte kameran detta. Det resluterar i att du får en ganska obearbetad bild när du öppnar den som ser väldigt grå och tråkig ut. Eftersom att kameran inte bearbetar din bild är det istället du som får göra det, och för att redigera en RAW-bild måste du ha ett program som kan öppna sådana filer, t. ex. Lightroom.

Det är nu, när du ska redigera din bild, som du märker hur otroligt mycket bättre kvalité bilden får i RAW-formatet. Som exempel tog jag en gammal, underexponerad bild på Leo. Här ser ni orginalbilden som är otroligt mörk och tråkig, sen ser ni den redigerade som är ljus och fin med rätt behagliga färger. Det enda jag redigerat är ljuset.


Lägg märke till att den redigerade bilden inte är överexponerad eller utfrätt någonstans.



Här har jag redigerat JPEG-bilden och försökt att ljusa upp den lika mycket som jag kunde ljusa upp RAW-bilden. Här ser ni hur utfrätt Leos päls blev eftersom att den här bilden inte går att bearbeta lika mycket. Jämför de redigerade JPEG och RAW-bilderna så ser ni skillnaden. Eftersom att bilden var så mörk från början går JPEG-versionen av bilden inte att "rädda" på samma sätt som RAW-bilden.


Summering: En JPEG-bild blir bättre än en RAW-bild i orginal, men en RAW-bild går att redigera tusen gånger bättre än en JPEG-bild. Så jag tipsar er alla att alltid fota i RAW, det blir stor skillnad på slutresultatet.



Hoppas ni förstod allt, annars är det bara som vanligt att fråga!

2 november


Godmorgon!

Tidsinställt. Just nu är jag på jobbet, och idag är jag varken personlig assistent, dagisvikarie eller industriarbetare... Idag är jag städtant! Fick frågan för ett par dagar sedan om jag kunde ställa upp och städa lite på dagis och visst kan man det. Hoppas ni har en bra onsdag så här långt i alla fall så hörs vi senare. Emelie

Anton och Leo

Här kommer massa bilder på Anton och Leo! Passade på att ta lite bilder medan vi var ute på prommis.


Haha, här sprang Anton ut ur fokus innan jag hann knäppa av. Lite cool bild ändå!


Så, nu ska jag sova. Blir en tidig kväll ikväll för ska upp tidigt imorgon! Godnatt på er. Emelie

Anton


På bilden ser ni Anton som är Pontus familjs hund. Sötaste lilla vovven i världen!

Jobbade några timmar imorse som personlig assistent. Efter det blev det lite chillande och sen åkte jag till Kungsör för ännu mer jobb. Just nu är jag hemma och käkar kvällsmat och ska åka tillbaka nu. Kommer mer bilder senare ikväll, ha det bra! Emelie

Gamla porträttbilder


Kollade igenom lite gamla bilder idag och hittade en hel hög med bilder från olika mässor vi vart på. Bilderna ovan är från UF-mässan i Västerås förra året, det var verkligen galet kul. Vi hade fullt med folk som kom och fotade sig hela dagen, och alla var sjukt trevliga och glada.

Nu ska jag sova, har varit en lång dag och ska bli grymt skönt att krypa ner i sängen nu. Godantt på er ♥
Emelie



RSS 2.0